Следвайте Гласове в ТелеграмРумен Радев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРумен Радев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Радев: Ако имаме устойчиво правителство, турският президент Ердоган може да посети България още тази година

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Румен Радев и турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещнаха в границите на Дипломатическия конгрес и разискаха последните събития, свързани с руско-украинската война и израелско-палестинския спор. „ Визията, която набелязахме за задълбочаване на комерсиалния продан и съдействие, остава приоритет и за двете страни. Колкото и изострени да са несъгласията и споровете в района, разрешаването им става единствено посредством дипломация. Настояваме за уравновесено потребление на всички средства за възобновяване на разговора. Не можем да вземаме решения, които могат да доведат до разгръщане на конфликта в Украйна. Стигнем ли до нуклеарно оръжие, нещата към този момент губят смисъл ”, счита президентът.

Румен Радев сподели, че е поканил Ердоган да посети България.

„ Имахме доста ползотворни срещи, също и с премиера на Унгария. Поканих Ердоган да посети България, само че това зависи и от това дали ще имаме стабилно държавно управление. Той одобри поканата ми. Но отново, значимо е да имаме стабилно държавно управление. “, съобщи Румен Радев.

Президентът разяснява и вътрешнополитически тематики.

Критериите за оценка на министри са странни. Някои от водачите в обединението желаят военният министър Тодор Тагарев да освободи поста, тъй като не прави задоволително за Украйна. Това е форма на нихилизъм. Кога ще се запитат какво прави за сигурността на България и дали го харесват от Българската войска? Искам да видя министър, който ще работи за развиването на армията ни. Това съобщи президентът на България Румен Радев от Анталия, където взе участие в дипломатически конгрес.

„ От това дали този парламент има още неизчерпан политически запас за съставяне на болшинство, зависи сформирането на нов кабинет. Сигурно е, че на 6 март би трябвало да има оставка на държавното управление, която да се одобри от Народното събрание и да стартира цикълът на консултациите. Едно съществено ръководство изисква да се знае кой тъкмо носи отговорност. Трябва с мой автограф и с мой декрет да нося отговорност, само че всичко е размито и към този момент няма отговорност. Няма кой да ме принуди да подпиша декрет, само че отиваме в хипотезата на дълбока институционална рецесия ”, акцентира президентът. 

„ Поканих президента Ердоган да посети страната, уповавам се да пристигна още през тази година. Зависи дали ще имаме стабилно държавно управление, тъй като такава аудиенция би трябвало да бъде готова доста съществено с нови и обновени меморандуми и огромен бизнес конгрес. Също и откриване на доста нови благоприятни условия за съдействие ”, съобщи президентът. 

Радев разяснява и тематиката с преноса на природен газ. " При отпадане на дерогацията има нараснал стопански риск, само че да се надяваме, че ще бъде предотвратено скокообразно повишение на цените. Обсъдихме това да възстановя доверието в България като благонадежден енергиен сътрудник. То беше нарушено от енергийната вноска. Тя беше промушена в Народното събрание и два месеца по-късно я анулираха. Орбан не го е не запомнил, сега Унгария към този момент организира процедура по подписване на контракт с " Боташ " през нас, а нас към този момент ни няма. От фактор, който да търгува с газ, се превърнахме единствено в територия, през която минава газ ", съобщи той.

Източници: NOVA, dariknews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР